Belangrijk om te weten

  • Geldigheid PCR-test

De medische verklaring over de bij u afgenomen PCR-test (coronatest) met negatief resultaat mag niet ouder zijn dan 48 uur vóór aankomst in Duitsland. Dit om quarantaine te vermijden.

  • Ook verplicht voor kinderen

Een certificaat met een negatieve PCR-test is verplicht voor iedereen, óók voor kinderen vanaf 0 jaar. Ook uw kinderen moeten dus een coronatest ondergaan.

  • Verklaring testuitslag vooraf invullen

Zorg dat je voordat je in Duitsland de grens oversteekt je jouw negatieve PCR test + verklaring bij je hebt.

Coronamaatregelen Duitsland

Voor reizen naar Duitsland dient u in het bezit te zijn van een certificaat, met daarin een verklaring van een negatieve PCR-test. Deze test om aan te tonen dat u niet besmet bent met corona, mag maximaal 72 uur vóór vertrek naar Duitsland zijn afgenomen. Uw kinderen moeten ongeacht hun leeftijd ook getest worden op Covid-19. Covid-lab.nl verzorgt snel en deskundig een betrouwbare en erkende PCR-test, zodat u zeker weet dat u naar Duitsland kunt reizen en niet in quarantaine hoeft. De door ons gebruikte keel- en neus swab is goedgekeurd door de autoriteiten.

Actuele corona-informatie
De coronasituatie verandert per dag en verschilt per land. De IATA (International Air Transport Association) houdt een actueel overzicht bij van de eisen die alle landen wereldwijd stellen aan het coronatesten én de specifieke inreisvoorwaarden.

Veelgestelde Vragen

Een PCR-test die aantoont of u op dat moment al dan niet besmet bent met het coronavirus. Deze test is alleen geldig als die maximaal 72 uur voor vertrek is afgenomen.

Ja, onze – door het ministerie van VWS en het RIVM gevalideerde – Covid-19 test wordt door de autoriteiten van Duitsland erkend als betrouwbare coronatest. U kunt met een geldig Covid-19 PCR certificaat het land in.

U krijgt binnen 24 uur uitslag van de test.

Nee, u wordt verzocht om online een afspraak te maken voor een Covid-19 PRC-test. U kunt aan de hand van onze agenda eenvoudig een testafspraak vastleggen op een dag en tijdstip dat u het beste uitkomt. Wij hebben uw persoonlijke gegevens nodig om na de coronatest een PCR-certificaat te kunnen afgeven.

Ja, het is toegestaan om ook voor uw gezinsleden een afspraak in te plannen in onze online agenda.

Gecertificeerd

Onze gecertificeerde PCR-test is goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het RIVM.

Toegang land

Het Covid-19 PCR-certificaat wordt geaccepteerd door de autoriteiten van Duitsland en vrijwel alle andere landen.

Resultaat binnen 24 uur!

Het resultaat is binnen 24 uur beschikbaar. De PCR tests moet en voor verder onderzoek naar het laboratorium.

Onze locaties

U kunt ons door heel Nederland vinden. Vul uw postcode in of selecteer de dichtbijzijnde locatie op de kaart.